Praktijkgegevens

Coaching op Leefstijl


Coaching op Leefstijl (CooL) is een programma waarbij een leefstijlcoach u helpt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Een stijl die bij uw dagelijkse leven past en waarin ongezonde gewoontes worden aangepast. Hier werkt u samen met de coach aan. Het programma duurt in totaal 24 maanden en bestaat per jaar uit een combinatie van 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele gesprekken (inclusief een intake- en evaluatiegesprek). Thema's die aan bod komen tijdens het programma zijn voeding, beweging, balans, in- en ontspanning, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement en vitaliteit. Lees voor meer informatie de folder. 


Wanneer kunt u deelnemen?

Als u een BMI van 25 of hoger heeft OF Als u een BMI heeft van 30 of hoger.
met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten      
  of een verhoogd risico op diabetes type 2      
  of artrose      
  of slaapapneu      
         
EN ouder bent dan 18 jaar.      
EN voldoende gemotiveerd bent.      Voldoet u niet aan deze criteria, maar wilt u wel deelnemen aan het programma? Dat is mogelijk. U betaalt dan wel zelf de kosten hiervoor (ca. 750 euro) en kunt deze niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Het leefstijlcoachingsprogramma wordt gegeven door leefstijlcoaches met een erkenning van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) of door een zorgverlener met een aantekening van leefstijlcoach. Het Huisartsenteam heeft met deze zorgverleners een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin we afspraken hebben gemaakt over de kwaliteit.  


Vergoeding
Er zijn geen kosten verbonden aan het leefstijlprogramma als u voldoet aan de medische eisen en verzekerd bent bij CZ, VGZ, Zilveren Kruis Achmea, Menzis, DSW en Zorg en Zekerheid.


Hoe meld ik me aan?
Download hier de akkoordverklaring. Vul deze in en neem deze mee naar uw huisarts of praktijkondersteuner om uw deelname te bespreken. Voldoet u aan de voorwaarden? Neem dan contact op met één van de leefstijlcoaches.


Waar en wanneer
Wij bieden het CooL programma aan in Breda, Etten-Leur, Zundert en Rucphen. Na de zomer verwachten we het programma ook aan te kunnen bieden in Hoeven.


Bijeenkomsten Breda

Dinsdag 16.00 - 17.30 uur Lisette Bulle  
Woensdag 15.30 - 17.00 uur Nathalie Saanen Sportcentrum Medifit
Donderdag 16.00 - 17.30 uur Nathalie Saanen  
Donderdag 16.00 - 17.30 uur Lisette Bulle  
Vrijdag 16.00 - 17.30 uur Bram van Meersbergen  


Bijeenkomst Etten-Leur

Donderdag 16.00 - 17.30 uur Ron BekkerBijeenkomst Zundert

Dinsdag 18.15 uur Rick Gommers
Dinsdag 20.00 uur Rick Gommers

 


Bijeenkomsten Rucphen

Maandag 9.30 - 11.00 uur Anneke HuijbregtsBijeenkomst Roosendaal

Maandag 15.00 - 16.30 uur Karin van Erck
Woensdag 19.00 - 20.30 uur Margreet HartingsBijeenkomst Oudenbosch

Maandag 16.00 - 17.30 uur Margreet HartingsVragen?
Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan eens een kijkje op leefstijlinterventies. Hier vindt u regelmatig nieuwe informatie over het CooL-programma. Ook kunt u voor vragen terecht bij uw huisarts, de praktijkondersteuner of bij de leefstijlcoach in uw regio.